ZO MOOI WAS HET NOG NOOIT
nieuwe solovoorstelling

"Ik heb iets met lijstjes. Ik ben die man die bij de uitgang aan de supermarkt rond de winkelkarretjes hangt, op zoek om achtergelaten boodschappenlijstjes mee te nemen. Lijstjes kunnen helpen, ze kunnen het lever mooier maken, ze kunnen levens redden. Het begon in de kleuterklas, toen de hond van Marleentje stierf. De juf zei dat we tien mooie herinneringen aan het hondje moesten bedenken. En later was er de GROTE LIJST…"
Wim Chielens vertelt op een heel lichtvoetige manier het verhaal van Wim die al vroeg wordt geconfronteerd met een moeder die depressieve buien heeft en ook als kakkernest alleen achterblijft als zijn broers en zussen gaan studeren en die daar voor de rest van zijn leven een zondagavondblues aan overhoudt. Die blues wordt pas een beetje draaglijk wanneer hij zelf op zondagavond vertrekt om te gaan studeren in Leuven. Daar ontdekt hij voor ’t eerst het thema van zelfmoord in de literatuur via Mrs Dalloway van Virginia Woolf. Veel later komt dat heel dichtbij wanneer een goede vriendin uit het leven stapt.

Wim Chielens raakt belangrijke, helftige onderwerpen aan als depressie en zelfmoord, maar doet dat op een sobere en lichtvoetige manier, die uitnodigt om erover in gesprek te gaan en om altijd op zoek te gaan naar positieve keuzes, zonder dat het een educatieve, therapeutische voorstelling wordt.
Er komen liedjes in voor en zelfs een rap.

TEKST & SPEL Wim Chielens SCHRIJFCOACH Lara Taveirne REGIE Kobe Chielens

"Zo mooi was het nog nooit" kan geboekt worden via: wimchielens@gmail.com